Saftigt, enkelt och gott solrosbröd


Ingredienser:
50g jäst
5dl vatten
1tsk salt
3dl grahamsmjöl
9dl vetemjöl
1 dl rostade solrosfrön (lätt att rosta själv i stekpannan)
1msk linfrön
1msk psylliumfrön 
Pizzakrydda
Olivolja

Gör såhär:
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke (ej pizzakrydda).
Värm vattnet till 37grader. Lös jästen i lite av vattnet och häll sen på resten.
Blanda i dom torra ingredienserna lite åt gången och arbeta ihop till en deg. Den ska vara rätt så kladdig.
Låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Arbeta degen igen några minuter (den SKA va kladdig). Dela degen i två och lägg ut i brödformar. Jag använder formar i silikon, dom är superbra. Skär skåror i bröden och låt sedan jäsa i 25 min.
När brödet jäst, strö pizzakrydda i skårorna och ringla olivolja över brödet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-23 minuter.
Supergott och verkligen värt att testa!